Kontakt

Dječji vrtić „Kesten“

Augusta Šenoe bb
49290 Klanjec
Tel/fax 049 550 161
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ravnateljica Jelena Bašić  0997100938
Tajnica: Jasminka Vrančić 0994329176 

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka od 6 - 16:30

RITAM DNEVNIH AKTIVNOSTI

- 6-7 jutarnje dežurstvo
- 7-8 akt. u vrijeme jutarnjeg okupljanja
- 8-9 doručak
- 9-9,50 zajedničke akt. prema pr.  rada
- 9,50 - 10 prijepodnevna užina
- 10-11 boravak na zraku
- 11,15  ručak
- 12- 14 (14,30) dnevni odmor
- 14 (14,30) ustajanje i popodnevna užina
- 15 -16,30 slobodne akt. i boravak vani

Obilježen Svjetski dan prve pomći

Prva pomoć je vještina koja omogućava djelotvorne i brze intervencije u cilju smanjivanja ozljeda i njihovih posljedica čime se povećavaju šanse za preživljavanjem. Svjetski dan prve pomoći je prilika za isticanje važnosti prve pomoći na globalnoj razini kao humanog čina. Obuhvaćanjem šire javnosti utječe se na promjene u razmišljanju o značaju prve pomoći u svakodnevnom životu. Ove godine tema je „Prva pomoć i djeca“.

I ove su godine djeca predškolske dobi našeg vrtića sudjelovala u natjecanjima na 10. olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Zaboku. Sudjelovalo je 2o djece u 5 disciplina. Zbog premalo djece nismo se natjecali u nogometu.

Postignuti su ovi rezultati:

Početkom lipnja održana je Završna svečanost. U velikoj gradskoj dvorani roditelje smo obradovali priredbom koju su priredila djeca starije i mlađe skupine sa svojim odgojiteljicama.Nakon pjesme, plesa i recitacija budućim prvašićima podijeljena su Priznanja kao podsjetnik na bezbrižne vrtićke dane.

Djeca starije skupine , na čelu sa odgojiteljicama Bisekom i Ksenijom, cijele su pedagoške godine provodila projekt „Kulturna baština našeg zavičaja“ s ciljem očuvanja kulturnih vrijednosti, običaja,načina života i tradicije Hrvatskog zagorja na kraju 19. i početkom 20. Stoljeća. Za završetak projekta, 18. svibnja na Međunarodni dan muzeja, organizirali smo izlet za djecu starije skupine i predškole te posjet muzeju Staro selo u Kumrovcu.

Krajem svibnja su djeca starije skupine sa svojim odgojiteljicama pozvana na druženje i ručak. Posjetili smo imanje obitelji Sinković gdje su djeca uživala promatrajući i hraneći domaće životinje, srne i jelene i igrajući se u maštovito uređenom dvorištu. Nakon toga počašćeni smo odličnim ručkom kod obitelji Leš u restoranu "Stara vodenica". Proveli smo prekrasan dan ispunjen šetnjom, druženjem i zabavom. Zahvaljujemo na toplom dočeku kod obje obitelji.

Uz svijetski Dan zdravlja sestra Vlatka posjetila je vrtić i porazgovarala s djecom o tome što je zdravlje i kako ga sačuvati. Razmišljanja djece o zdravlju možete pročitati na plakatu koji je izradila starija skupina sa svojom tetom Biserkom.

O nama

Dječji vrtić „Kesten“ smješten je centralnom dijelu Klanjca, na prekrasnoj lokaciji – u parku  pored kojeg je šetalište i grob autora hrvatske himne Antuna Mihanovića.

Ime je dobio po stablu divljeg kestena koje svoje raskošne grane širi našim gradićem još od 19. stoljeća i do danas je postao njegov svojevrstan zaštitni znak.

Kontaktirajte nas

Dječji vrtić "Kesten"
Augusta Šenoe bb 49290 Klanjec
Tel/fax 049 550 161
Mail: dvkesten@gmail.com
Web: www.djecjivrtickesten.hr
Ravnateljica Jelena Bašić  0997100938
Tajnica Jasminka Vrančić 0994329176